(Graffiti with children at the Old Market Hall) Vanhan Kauppahallin pienet graffititaiteilijat

(English: A graffiti project with four children aged between 7 and 10 at the Old Market Hall construction site fence, with Multicoloured Dreams street art collective. Also did a piece by myself.)

Syyskuussa 2013 neljän lapsen kanssa teimme ison seinämaalauksen Wanhan Kauppahallin rakennustyömaan aitaan osana Multicoloured Dreams -katutaidekollektiivin ‘Kirjottu kaupunki’ -katutaideteoksia.

Niki, Samuel, Saga ja Selma - Otukset Kuva: Goldi Rikkilä
Niki, Samuel, Saga & Selma – Otukset … (Photo: Goldi Rikkilä)
Aikamoinen hanke, kun aita oli 240cm korkea ja osuutemme 9 metriä pitkä, ja lapset 7-10-vuotiaita ja alle 140cm. Ensin aikuiset teimme taustan taivaan ja pivet, sitten lapset tulivat toisena päivänä maalaamaan. Suunnitelmana oli, että otuksia voisi roikkua ilmapalloista, niin että aikuiset auttavat ilmapallojen maalaamisessa jakkaran kanssa. Värien sekoittelussa apua ja pensselien pesua, ja pari tuntia myöhemmin oli valmis mestariteos, joka mielestäni ei jää häpeään ammattitaiteilijoiden, -kuvittajien ja taideopiskelijoiden vieressä!

Tein myös toiselle puolelle Wanhaa Kauppahallia oman teoksen.

Goldi Rikkilä - Kylpijä Kuva: Goldi Rikkilä
Goldi Rikkilä – Kylpijä … (Photo: Goldi Rikkilä)
Wanha Kauppahalli sijaitsee Helsingissä Kauppatorin vieressä Etelärannassa ja graffitit ovat esillä niin kauan kun työmaa-aita on remonttia varten tarpeellinen ja teokset kestävät.

Multicoloured Dreams on katutaideliike, joka haluaa kehittää Suomen katutaide-elämää ja ilmapiiriä mm. vapauttamalla väliaikaiset rakennelmat kuten rakennustyömaa-aidat katutaiteen käyttöön. Se on kiinnostunut monenlaisista yhteistyöhankkeista, yhteisöllisyydestä, urbaanista taiteesta ja interventioista.

Kaikki maalit taiteilijoille tarjosi Teknos, kiitos!

1 Comment for “(Graffiti with children at the Old Market Hall) Vanhan Kauppahallin pienet graffititaiteilijat”